Susam Kaplı Cevizli Kurabiye
Tatil dönüşü rehavetini üzerimden atamadığım şu günlerde yeni bir tarif
eklemek iyi gelir diye düşünüyorum.Geçenlerde yaptığım bu kurabiye
beğeni toplayınca tarifler içinden bunu seçtim.
Susam ve yumurta akları hariç tüm malzeme yoğurulup sertçe bir hamur
hazırlanır.Ceviz büyüklüğünde yuvarlak kurabiyeler yapılır,önce yumurta
akına sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.Eğer susam kullanmak
istemezseniz hindistan cevizi,tozşeker,ceviz,fındık içi de
kullanabilirsiniz.175 derecede yaklaşık 30 dakikada üzerleri nar gibi
kızarıyor.Sıcakken içinin iyi pişmediğini düşünebilirsiniz ama
soğuyunca çok güzel çekmiş oluyorlar.Bir de bu ölçüden iki tepsi
kurabiye çıkıyor,yarım ölçü bile çoğu zaman yeterli olabilir.Afiyet
olsun.
Tatil dönüşü rehavetini üzerimden atamadığım şu günlerde yeni bir tarif
eklemek iyi gelir diye düşünüyorum.Geçenlerde yaptığım bu kurabiye
beğeni toplayınca tarifler içinden bunu seçtim.
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yumurtanın sarısı(akları üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı un haline getirilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- 1 su bardağı kadar susam
Susam ve yumurta akları hariç tüm malzeme yoğurulup sertçe bir hamur
hazırlanır.Ceviz büyüklüğünde yuvarlak kurabiyeler yapılır,önce yumurta
akına sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.Eğer susam kullanmak
istemezseniz hindistan cevizi,tozşeker,ceviz,fındık içi de
kullanabilirsiniz.175 derecede yaklaşık 30 dakikada üzerleri nar gibi
kızarıyor.Sıcakken içinin iyi pişmediğini düşünebilirsiniz ama
soğuyunca çok güzel çekmiş oluyorlar.Bir de bu ölçüden iki tepsi
kurabiye çıkıyor,yarım ölçü bile çoğu zaman yeterli olabilir.Afiyet
olsun.