Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    Oktay Usta Çilek Reçeli

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : Oktay Usta Çilek Reçeli Simarik
    Puanlar : 11823
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    Oktay Usta Çilek Reçeli Empty Oktay Usta Çilek Reçeli

    Mesaj  Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

    Oktay Usta Çilek Reçeli BrPlG54
    Malzemeler:
    - 1 kg taze çilek
    - 800 gram toz şeker
    - 1 limonun suyu
    - 1 çay kaşığı tereyağı

    Yapılışı:
    1. İlk olarak çilekleri yıkayın, saplarını ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
    2. Doğradığınız çilekleri geniş bir tencereye alın.
    3. Üzerine toz şekeri dökün ve çileklerle şekeri iyice karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve çileklerin şekeri çekmesi için 1-2 saat bekletin.
    4. Şeker çeken çilekleri ocak üzerine alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.
    5. Kaynama noktasına gelince limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
    6. Köpüğü almak için ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırın.
    7. Çilekler iyice yumuşayıp reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 30-40 dakika kaynatmaya devam edin.
    8. Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir kaşık alın ve soğuk bir tabağa damlatın. Eğer damladaki reçel hemen yayılmadan kıvamlı bir şekilde duruyorsa, reçelin kıvamı iyidir. Aksi halde biraz daha kaynatmaya devam edin.
    9. Reçel kıvamına gelince tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağı reçelin üzerinde oluşan köpüğü alacak ve reçelin parlak bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır.
    10. Reçeli ocaktan alın ve biraz soğuması için bekletin.
    11. Soğuyan reçeli temiz kavanozlara doldurun ve kavanozların ağızlarını sıkıca kapatın.
    12. Reçeli serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.

      Forum Saati C.tesi 27 Nis. 2024, 09:51