Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Simit Tarifi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7708
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Simit Tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 30 Nis. 2008, 15:39

    Simit Tarifi


    Malzemeler

    Bu ölçülerden 5 adet simit çıkıyor. Daha fazla simite ihtiyacınız varsa miktarları ona göre ayarlayın.

    • 1,5 çay bardağı ılık su (200 ml)
    • 1,5 çorba kaşığı kuru toz maya (yaş maya kullanacaksanız, bir paket, 42. gr.)
    • 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (150 ml)
    • 3 su bardağı un (375 gr.)
    • 1-2 tutam tuz
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • Bol miktarda susam (simitlerin her yanını susamla kaplamak için birkaç küçük paket susam kullandım ben.)
    • Bir çay bardağı su + 1,5 çorba kaşığı pekmez

    Yapılışı

    • Öncelikle 1,5 çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın, kabarması için biraz bekleyin.
    • Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını havuz gibi açın.
    • Mayalı suyu ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize
      yapışan bir kıvamda olacak, bir miktar daha una ihtiyacınız olabilir
      fakat hamur tamamen elinize yapışmayan bir kıvama gelmeyecektir.
      Yumuşak ve hafif elinize yapışan ama elinizde kalıntı bırakmayan bir
      hamur elde edince yoğurmayı bırakın ve üzerini örtüp 30 dk. mayalanması
      için bekletin.
    • Bir kapta 1 çay bardağı su ve 1,5 çorba kaşığı pekmezi karıştırın, susamları da geniş ve düz bir tabağa alın.
    • Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
    • Hamurun mayalanma süresi bitince hamuru tezgaha alıp çok az un ilavesiyle hafifçe yoğurun ve yapışkanlığını alın.
    • Hamuru beş eşit parçaya ayırıp her birini top haline getirin.
    • Topları teker teker elinize alıp resimdeki gibi parmaklarınızla
      ortasına bir delik açın ve hamuru parmaklarınız etrafında hafifçe
      döndürerek deliği genişletin. Bu işlem hamur elastik olduğu ve çok
      kolay şekilldendiği için oldukça basit. Elde ettiğiniz çember orjinal
      simit boyutlarına geldiğinde hamuru önce pekmezli suya her tarafı
      ıslanacak şekilde batırın ve daha sonra susam dolu tabağa yerleştirin.
    • Simiti şeklini bozmamaya dikkat ederek susam dolu tabakta her
      tarafı iyice susama bulanana kadar çevirin ve yağlanmış tepsiye alın.
      Her top için aynı işlemleri tekrarlayın.
    • Tepsinizin büyüklüğüne göre 5 adet simit 1 tepsiye sığmayabilir,
      ben 3 + 2 şeklinde 2 seferde pişirdim. Birinci grup pişerken diğer
      simitler bekleyebilir, sorun olmaz.
    • Simitleri önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında susamlar altın sarısı renk alana ve hamur kızarana kadar pişirin.

    Not: Kullandığımız süt nedeniyle bu tarifle elde
    ettiğiniz simitler pastane simidi kıvamı ve lezzetinde olacaktır. Sokak
    simidini tercih ediyorsanız verdiğim süt ölçüsü kadar süt yerine su
    kullanın. Süt hamura yumuşaklık verir. Su ise hamurun pişince daha sert
    ve çıtır olmasını sağlar. Ha bir de, kuru toz maya ya da yaş maya
    yerine instant maya kullanmak isterseniz mayayı suda eritmiyorsunuz.
    Un, tuz, mahlep karışımına ekliyorsunuz. Şekeri de bu kuru karışıma
    ekleyip daha sonra su ve süt ilave ederek yoğuruyorsunuz. Bunu
    da belirteyim dedim.



    Lezzet ve görüntü olarak dışarıdan satın aldığınız simitleri aratmayacak simitleriniz kahvaltı için hazır

    Hayde simitçieaaaaa geldieeeeaaaaa!

    ceylin
    1
    1

    Mesaj Sayısı : 1
    Puanlar : 7598
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 28/04/08

    GMT + 3 Hours Geri: Simit Tarifi

    Mesaj  ceylin Bir Perş. 01 Mayıs 2008, 15:38

    merhaba oktay ustam simit tarifini bende denemek istiyorum. Very Happy ben avusturya viyanada yasiyorum.burada türkiyedeki gibi simit yok. Sad benim size bir sorum olacak mahlep nedir?ben bilmiyorum,mahlep koymasam simit hamuruna olurmu! simdiden cok tesekkür ederim tariflerinizi cok begeniyorum.yayinlarinizi da ilgiyle izliyorum.görüsmek dilegiyle Very Happy
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7708
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Mahlep Nedir ?

    Mesaj  Oktay Usta Bir Perş. 01 Mayıs 2008, 16:06

    Mahlep Nedir ?
    gülgillerden, 6-10 m yüksekliğinde bir ağaç, kokulu kiraz, idris ağacı (prunus mahaleb).
    ayrıca bu ağacın bahar olarak kullanılan, nohut büyüklüğündeki yemişi. tdk
    tozu katarlarda satılan bu baharatla hamur işleri yapılır.

    evde yoksa eksikliğini simitlere & tuzlu kurabiyelere yarım ince
    belli çay bardağı sirke koyarak telafi edebileceğiniz baharat.
    avatar
    cansev
    Misafir

    GMT + 3 Hours pekmez yerine pudra sekeri

    Mesaj  cansev Bir Cuma 05 Eyl. 2008, 19:39

    Ben pekmez yerine pudra sekerli su yaptim. Ilk 20 dk 200 derecede sonra 160 da devam ettim. Disi istedigim gibi kalin ve kitir kitir oldu .Tarif icin tesekkurler.

      Forum Saati C.tesi 22 Eyl. 2018, 10:52