Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    TARCINLI KURABIYE

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours TARCINLI KURABIYE

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 25 Nis. 2008, 18:58



    Tarimifiz soyle:




    • 1 yumurta
    • Oda sicakliginda yumsamis,150 gr margarin, veya tereyagi
    • 2 yemek kasigi toz seker
    • 1 cup,(200 gr) misir nisastasi
    • 1/2 cup, (100ml) siviyag
    • 2 cup un, (280 gr)
    • bir paket vanilya
    • 1 tatli kasigi kabartama tozu




    Kurabiyelerin disina bulamak icin:



    • 1/2 su bardagi tozseker
    • 2 tatli kasigi tarcin


      Seker ve tarcin bir kapta iyice karistilir ve kurabiyelerin pisip, firindan cikmasi icin bir kenarda bekletilir.


      Kurabiye malzemeleri, bir kapta karistirilir.( Gulenay'in
      verdigi olcu ile yaptim ve ele yapismayan yumsakca bir hamur oldu.) El
      ile, uzunca ve biraz da kalinca cubuk sekli verilir ve uclarindan
      baslayarak verevine kesilir. Kurabiyeler, onceden 180 C de isitilmis
      firinda 20-25 dakika kadar pisirilir.


      Firindan cikan sicak kurabiyeler, onceden hazirlanan, sekerli ve tarcinli karisima bulanir ve soguduktan sonra afiyet ile yenir.

      Kucuk bir hatirlatma, arkadasim evinde misir nisastasi
      bitince, pirinc unu ile yapmisti, oda harikaydi, malzeme eksikliginde
      kullanilabilir .




      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:24