İşte Oktay Usta'nın ağlayan kek tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Pudra şekeri (servis için)
Yapılışı:
1. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
4. Rendelenmiş havuç ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyin. Karıştırarak malzemelerin iyice dağılmasını sağlayın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin üzeri altın rengi olmalı ve kürdan testini geçmelidir.
7. Fırından çıkan keki fırın tepsisinde biraz soğuması için bekletin.
8. Soğuyan keki servis tabağına alın ve üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.
9. Kekin üzerinde pudra şekeri bir süre bekledikten sonra gözyaşı şeklinde sulanacaktır, bu nedenle "ağlayan kek" adını alır.
10. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Pudra şekerinin kekin üzerinde bir süre beklemesiyle oluşan "ağlayan" etki, keki daha da özel hale getirecektir. Afiyet olsun!