Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Katmer tarifi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7582
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Katmer tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Paz 14 Eyl. 2008, 18:34



    MALZEMELER: -1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
    -Aldığı kadar un (4- 5 bardak)
    -3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak)-Türk mutfağı YAPILIŞI: 1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
    bir hamur yapılır. İyice özleştirilir. 2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir. 3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır. 4-
    Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste
    konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür. 5-
    İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır.
    Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört
    parçaya ayrılır. 6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır. 7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir. 8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür. Not: 1- Katmere pudra şeker serpilebilir. 2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir. 3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.

      Forum Saati C.tesi 21 Tem. 2018, 21:55