MALZEMELER: -1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (4- 5 bardak)
-3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak)-Türk mutfağı YAPILIŞI: 1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
bir hamur yapılır. İyice özleştirilir. 2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir. 3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır. 4-
Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste
konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür. 5-
İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır.
Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört
parçaya ayrılır. 6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır. 7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir. 8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür. Not: 1- Katmere pudra şeker serpilebilir. 2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir. 3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.