TiramisuTiramisu İtalyan mutfağının bize kazandırdığı bir tatlı.
Malzemeler:
Pandispanya için:
Hazırlanışı:
Malzemeler:
Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 fincan sıcak su (çay fincanı)
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket labne peynir (200 gr.)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Tiramisunun ara katına koymak için yarım çay bardağı kırılmış fındık
Hazırlanışı:
- Pandispanya için yumurtanın ak ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda çırpıyoruz
- Şekerin dörtte üçünü yumurtanın sarısıyla geri kalanı akıyla çırpıyoruz
- iki
karışımı bir araya kattıktan sonra un,vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu
eleyerek iyice çırpıyoruz ve kelepçeli kabıba koyarak 180 derece
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz - Pandispanyamız
soğuyana kadar krema için gereken malzemeleri (labne hariç) bir
tencereye alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. - Krema
hazır olduktan sonra ocaktan alarak labne peyniri ilave ediyoruz ve bir
çırpma teli yardımı ile labne peyniri muhallebiye yediriyoruz - Pandispanyayı ıslatmak için gereken malzemeleri karıştırarak her tarafını eşit olarak ıslatıyoruz
- servis
tabağına aldığımız pandispanyanın ilk katına kremanın bir kısmını
koyduktan sonra üzerine çekilmiş fındık kırıklarını koyuyoruz ve diğer
katı üstüne kapatarak kremayı üstüne yayıyoruz - en son bir süzgeç yardımı ile tiramisunun üzerine kakao serperek süslüyoruz.