Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    MANTI tarifi

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : MANTI tarifi Simarik
    Puanlar : 11745
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    MANTI tarifi Empty MANTI tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Cuma 25 Nis. 2008, 19:10

    MANTI tarifi DSCN2428
    Mantı,

    Tarifimiz şöyle;
    MANTI tarifi DSCN2430
    Malzemeler: (6 kişilik)
    Hamuru için:
    -2 yumurta
    -2 bardak su
    -1 çay kaşığı tuz
    -Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 650 gr)
    İç Harcı için:
    -300 gr kıyma
    -2 ortaboy soğan
    -1/2 demet maydanoz
    -1 çay kaşığı kırmızı biber ve tuz
    Sosu için:
    -2 yemek kaşığı zeytinyağı
    -1 yemek kaşığı salça
    -İsteğe bağlı pul biber
    Üzerine:
    -Sarmısaklı yoğurt
    -Sumak, nane, pul biber
    Yapılışı:
    Öncelikle
    hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için unumuzun yarısını yoğurma kabımıza
    alıp, ortasına yumurtalarımızı kırıyoruz. Sonra tuzunu ve azar azar
    suyumuzu ilave ediyoruz. Hamur tüm suyu alıp, cıvık kıvamda olunca,
    kalan unumuzdan eklemeye devam ediyoruz. Hamurumuz diğer hamurlara göre
    biraz daha sertçe olacak, ama gereğinden fazla un eklemek de
    hamurumuzun açılırken zorlanmamıza ve mantıları doldururken de
    kırılmalara neden olabilir. Hamurumuzu hazırlayınca yarım saat kadar
    üzerini örterek dinlendiriyoruz. Sonra hamurumuzu 2'ye bölüp, un
    serpiştirerek oklava ile açıyoruz. Çok ince olmasına gerek yok, 0,5 cm
    civarında olabilir. Sonra açtığımız hamurumuzu bıçak yardımıyla, önce
    boyuna, sonra enine 2'şer cm'lik aralıklarla keserek 2*2 kareler elde
    ediyoruz. (Açılan hamurun yuvarlak olması nedeniyle, kenarlarda kalan
    üçgenleri, birleştirerek değerlendirebilirsiniz. ) Her karenin içine
    kıymamız, ince doğranmış soğan ve maydanozumuz, kırmızı biber ve
    tuzumuzu karıştırarak elde ettiğimiz iç harcından fındık kadar parçalar
    koyarak, 4 köşesinden bir araya getiriyoruz ve parmağımızla uçlarını
    bastırarak kapatıyoruz. (Bu ölçüyle yaptığımız mantılardan bir kaşığa
    40 tane sığmasa da 10 tane civarı sığıyor, yani küçük sayılabilecek
    mantılarımız oluyor:) Tüm hamurumuzu bu şekilde içle doldurarak
    kapatıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta da hamurun nemli
    olması nedeniyle yapılan mantıların üst üste gelmesi durumunda yapışma
    tehlikesi, bunun için geniş bir tepsiye tek sıra olacak şekilde
    yerleştirebiliriz. 2. bezemizi de aynı şekilde hazırlıyoruz ve tepsiye
    diziyoruz. Bu sürede beklerken mantılar hafifçe kuruyarak,
    sertleşecekler. Eğer bu ölçü size fazla gelirse bir kısmını önerdiğim
    gibi, fırınlayarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
    Mantımızı
    tamamlayınca pişirmek için derin bir tencerede bol su kaynatıyoruz ve
    çok az tuz eklediğimiz kaynamış suda mantılarımızı haşlıyoruz. Bu
    aşamadan sonra mantıyı iki farklı şekilde tüketebilirsiniz,
    1.
    si mantı haşlanınca suyunu tamamen süzüp, sarmısak yoğurdu üstüne,
    zeytinyağı, salça, pul biberden oluşan sos döküp, baharatlarla yemek
    (biz böyle yaptık)
    2. si mantı haşlanınca
    suyunu biraz azaltmak ama çoğunu içinde bırakarak hazırlanan salçalı
    sosu sulu mantıya ilave ederek, çorba gibi tüketmek, burada da
    istenirse üzerine sarmısaklı yoğurt dökülebilir. (Annem genelde böyle
    yapar ve Kayseri'de de bu şekilde pişirilir ve önden çorba gibi servis
    edilir.) Afiyet olsun...
    MANTI tarifi Collage186

      Forum Saati Salı 19 Mart 2024, 12:14