Önceki
sene yaptığım rulo pasta denemeleri hüsranla sonuçlandığından dolayı,
uzun bir müddet yapmıyordum. Ancak yengemin tarifiyle başarılı bir
pasta çıktı ortaya. Kendisinin önceden blogu vardı ama artık
kullanmıyor, iptal etti. Bu yüzden tarifini aldığım blogunun linkini
veremiyorum.
Malzemeler :
Pandispanyası için :
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 3.5 kahve fincanı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 750 ml süt
- 100 gr margarin
- 1 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- 1 poşet krem şanti
- Dövülmüş antep fıstığı
- Pandispanyası
için, cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında köpük
köpük oluncaya kadar 4-5 dk. çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un ve
kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Pişirme kağıdı
serdiğiniz büyük boy tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzeltin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarınca pişirme kağıdıyla birlikte sıkıca sarıp, üzerine
nemli bez örtüp soğumaya bırakın. - Kreması için, tencereye
yumurta ve unu ekleyip kısık ateşte karıştırın. Margarini ekleyip
kavurmaya devam edin. Sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar
karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Krem şantiyi üzerindeki tarife
göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Soğuyan pandispanyayı
dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp kremayı her tarafına sürün.
Ortasına muzu koyup rulo olarak sarın. Üzerine krem şantiyi sürüp
dövülmüş fıstıkla süsleyip buzdolabında 6-7 saat dinlendirdikten sonra
servis yapın. - Afiyet bal şeker olsun.