İşte Oktay Usta'nın revani tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Üzeri için:
- Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti hazırlamak için, suyu ve şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
2. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
3. Hamur için, yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
4. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
5. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
6. Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve yayın.
7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
8. Fırından çıkan revaniyi, fırın tepsisinden çıkarıp soğuması için bir kenara alın.
9. Soğuyan revaniyi dilimleyin ve üzerine soğumuş şerbeti dökün.
10. Şerbeti çekmesi için revaniyi bir süre bekletin.
11. Dilerseniz üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu tarifle Oktay Usta'nın revani tarifine yakın, lezzetli bir revani yapabilirsiniz. Şerbetin tamamen soğumuş olması, revaninin üzerine dökülürken sıcak olmaması önemlidir. Afiyet olsun!