Elmali Kurabiye
Malzemeler
Hamuru icin
Yarim paket yumusak margarin
1 corba kasigi yogurt
3/4 kahve fincani pudra sekeri
Yarim cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldigi kadar un (yaklasik 1.5-2 su bardagi kullandim ben)
Elmali harc icin
3 eksi elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi
Elmalar rendelenir, sekerle biraktigi suyu cekene kadar pisirilir. Soguyunca ceviz ve tarcin eklenir.
Hamur
icin gerekli malzemeler birlestirilir, kisa surede birbirini tutacak
sekilde bir hamur elde edilir. Limon buyuklugunde parcalara ayrilir,
merdane ile acilir. Elmali harctan bir kasik konulur ustte iki taraf
birlestilir. Kat yeri uste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye
yerlestirilir. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar beyaz
kalacak sekilde pisirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler
Hamuru icin
Yarim paket yumusak margarin
1 corba kasigi yogurt
3/4 kahve fincani pudra sekeri
Yarim cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldigi kadar un (yaklasik 1.5-2 su bardagi kullandim ben)
Elmali harc icin
3 eksi elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi
Elmalar rendelenir, sekerle biraktigi suyu cekene kadar pisirilir. Soguyunca ceviz ve tarcin eklenir.
Hamur
icin gerekli malzemeler birlestirilir, kisa surede birbirini tutacak
sekilde bir hamur elde edilir. Limon buyuklugunde parcalara ayrilir,
merdane ile acilir. Elmali harctan bir kasik konulur ustte iki taraf
birlestilir. Kat yeri uste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye
yerlestirilir. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar beyaz
kalacak sekilde pisirilir.
Afiyet olsun.