Malzemeler:
2 su b.pirinç
1 su b.arpa şehriye
750 gr.kuzu incik
2 defne yaprağı
1 çorba k.salça
1 soğan
4 biber
2 domates
sıvıyağ
tuz,tane karabiber
su
Hazırlanışı:
İlk
olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın. Üzerine ince doğranmış
soğanlar eklenerek iyice sotelenir. Daha sonra pişirecek kadar su ve
salça ilave edilerek pişirilir. İncikler pişince fırın kabına önce
ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur. Daha sonra üzerine pişen
incikler ve doğranmış domates ve biber konulur. Üzerine inciklerin
piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı
eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.