MALZEMELER:
Beğendisi için:
1 kök karnıbahar
1 kök brokoli
4 çorba k.un
2 su b.süt
2 çorba k.tereyağı
mihaliç peyniri
tuz,karabiber
Tavuk sotesi için:
1 bütün tavuk göğsü
3 biber
3 domates
1 defne yaprağı
biberiye
sıvıyağ
tuz,karabiber
Hazırlanışı:
İlk
olarak beğendisi için karnabahar ve brokoliyi haşlayın. Sebzeler
haşlandıktan sonra ayrı ayrı doğrayıcıdan geçirin. Dİğer taraftan 4
çorba k. unu tereyağında sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra
üzerine sütü ilave edin. Daha sonra küp doğranmış mihaliç peynirini de
ekleyerek karıştırın. Peynirler eridikten sonra bu karışımı ikiye
ayırın. Yarısının içine karnabahar püresini yarısının içine de brokoli
püresini ilave ederek iyice karıştırın. (Eğer sert gelirse biraz süt
ilave edebilirsiniz) Böylelikle iki ayrı beğendi elde etmiş olacağız.
Diğer
taraftan tavuk sote için; küp doğranmış tavuk etini sıvıyağda
sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış biber,
defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyin. Daha sonra üzerine doğranmış
domatesleri de ekleyerek tuzunu ve baharatını ekeldikten sonra
pişirin.Beğendi ve sote hazır olunca servis için; beğendi servis
tabağının altına yayılır. Ortası açılarak içerisine tavuk sote
konularak servis yapılır