Mantarlı Börek
Malzemeler:
5 yufka
1 kase mantar
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba k. yoğurt
1 su b. süt
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
Üzeri için:
Çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Soğanı
yemeklik kesin.Mantarları kesin.1tutam maydonozu ince olarak
kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek
kavurun.Sosu için karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvyağ ilave
edin ve çırpın.
5 adet yufkayı tezgaha serin.Ortadan
kesin.Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun.Bir ucudan
başlayarak rulo yapıp sarın.
Fırın tepsisine ortadan
başlayarak yufkları yerleştirin.Yufkaların üzerine hazırladığınız
sostan dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Malzemeler:
5 yufka
1 kase mantar
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba k. yoğurt
1 su b. süt
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
Üzeri için:
Çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Soğanı
yemeklik kesin.Mantarları kesin.1tutam maydonozu ince olarak
kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek
kavurun.Sosu için karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvyağ ilave
edin ve çırpın.
5 adet yufkayı tezgaha serin.Ortadan
kesin.Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun.Bir ucudan
başlayarak rulo yapıp sarın.
Fırın tepsisine ortadan
başlayarak yufkları yerleştirin.Yufkaların üzerine hazırladığınız
sostan dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.