Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Boza Tarifi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Boza Tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Ptsi 15 Eyl. 2008, 16:19




    MALZEMELER: -3 su bardağı bulgur
    -2,5 su bardağı şeker
    -1 paket vanilya
    -1 çay bardağı boza (maya için) YAPILIŞI: 1- Bulgur ayıklanıp yıkanır. Bol su ile bir gece veya 45 saat bekletilir. 2- Ezilinceye kadar haşlanıp kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. 3-
    4- 5 kaşık şeker ve maya olarak 1 çay bardağı boza karıştırılır. Ilık
    bir yerde 2- 3 gün mayalandırılır. (Boza koymadan da kendi kendine
    mayalanır; ancak süre daha uzun olur.) 4- Mayalanma süresince sık sık karıştırmak gerekir. Aksi halde tadında acıma olur. 5- Kokusu ve ekşiliği istenen duruma gelince şekerin tamamı ve vanilya konur, karıştırılıp buz dolabında muhafaza edilir. 6- Tarçın serperek ve tuzsuz sarı leblebi ile ikram edilir. Not: Boza; porselen, cam veya emaye kapta mayalandırılmalı ve muhafaza edilmelidir. KISA BİLGİ: Boza
    B grubu vitamin kaynağıdır. B vitaminleri yağların hazmolmasını
    kolaylaştırdığı için ishallerin meydana gelmesini önler. Ayrıca
    sinirleri dinlendirir, cilt sağlığını ve tırnakların kırılmamasını
    sağlar.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:55