Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Lakerda Tarifi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Lakerda Tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 18:21

    Malzemeler :


    • 1.5 kilo balık
    • iri taneli, turşuluk veya "gıda sanayii" turu, iyotsu
    • Defne yaprağı
    • Çekirdek
    • karabiber
    Hazırlanışı :


    Balık
    temizlenmemiş olarak satın alınır. Çok keskin bir bıcakla kafası ve
    kuyruğu kesilip ayrılır. Gövde kalınca dilimlere kesilir. (Etin
    dağılmadan kesilebilmesi için balığı kesmeden önce yarım saat kadar
    buzlukta tutmak yararlı olabilir.) Dilimler iyice yıkanır. Belkemiğin
    içindeki ve çevresindeki delikler iyice temizlenir. Balıkta hiçbir
    şekilde kan veya kan pıhtısı kalmamalıdır.Derince bir kaba yoğun tuzlu
    su hazırlanır ve temizlenmiş dilimler bu tuzlu su içinde buzdolabında
    24 saat bekletilir. Daha sonra bu dilimler yıkanır ve suzulur.
    Kavanozun
    dibine yarım santim kadar tuz konur. Bir balık dilimi alınır ve üzerine
    bir miktar karabiber çekirdeği ile defne yaprağı konur. Dilim kavanozun
    içindeki tuzun üzerine konur. Daha sonra diğer dilimler de benzer
    şekilde tuzun üzerine yerleştirilir. Bir seviye balık dilimleri ile
    örtulünce bunun üzerine yine yarım santim kalınlığında tuz konur. Bu
    şekilde bütün dilimler, aralarında tuz katmanları olacak şekilde
    kavanozun içine istif edilir. En üste de 1-2 santim kalınlığında tuz
    konur.
    Ertesi gün, kavanozun içinde balığın suyunun oluştuğu görülür. Iki
    gün sonra kavanozun içinde biriken su en üst sıra balığın seviyesine
    çıkmamışsa gereğinden fazla tuz kullanılmış demektir. Aksine oluşan su
    tuzun hepsini eritmişse gereğinden az tuz kullanılmış demektir.
    Kavanoz
    bir 10 gün kadar bekletilir. Artık lakerda oluşmuştur. İhtiyaç oldukça
    üstteki balık dilimleri alınır ve derince bir kaptaki tatlı suyun
    içinde, buz dolabinda 24 saat bekletilir. (Tuzunun iyice gitmesinden
    emin olmak için bu suyu zaman, zaman değiştirmek gerekebilir.) Daha
    sonra balık diliminin derisi soyulur, parcalara bölünerek tabağa konur,
    zeytinyağı ve limon ile servis yapilir.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:22