ISIRGAN OTLU TEPSİ PİDESİ
HAMURU İÇİN
İÇİ İÇİN
ÜZERİ İÇİN
YAPILIŞI
Ilık
suyun içine maya ve şekeri karıştırın,unu ve tuzu geniş bir kabın içine
koyun, kabarmış olan mayayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın hamuru
mayalanması için bekletin.kabaran hamuru tepsinin büyüklüğüne göre
2veya 3 e bölün tepsinizi yağlayın hamuru içine
koyun elinizle bastırarak açın ,hazırlamış olduğunuz malzemede ortasına
koyun ,etrafından hamuru bohça gibi kapatın içi görünmesin sonra
elinizi ıslatarak hamurun üzerine yavaş yavaş bastırarak
arada elinizi ıslatın, tepsiye göre büyütün bıçakla kare dilimler kesin
üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün varsa susam serpin.
benim yoktu koymadım
230 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca bez örtüp üzerine tepsi kapatın yumuşaması için.
Verdiğim ölçülerle tepsinin büyüklüğüne göre 2 veya 3 tepsi çıkar
AFİYETOLSUN
HAMURU İÇİN
- 1 kilo un
- 1paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz,su
İÇİ İÇİN
- 1Demet ısırgan otu
- 2 tane pırasa
- çökelek
- tuz
ÜZERİ İÇİN
- 1yumurta sarısı
- 1fincan sıvı yağ
YAPILIŞI
Ilık
suyun içine maya ve şekeri karıştırın,unu ve tuzu geniş bir kabın içine
koyun, kabarmış olan mayayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın hamuru
mayalanması için bekletin.kabaran hamuru tepsinin büyüklüğüne göre
2veya 3 e bölün tepsinizi yağlayın hamuru içine
koyun elinizle bastırarak açın ,hazırlamış olduğunuz malzemede ortasına
koyun ,etrafından hamuru bohça gibi kapatın içi görünmesin sonra
elinizi ıslatarak hamurun üzerine yavaş yavaş bastırarak
arada elinizi ıslatın, tepsiye göre büyütün bıçakla kare dilimler kesin
üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün varsa susam serpin.
benim yoktu koymadım
230 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca bez örtüp üzerine tepsi kapatın yumuşaması için.
Verdiğim ölçülerle tepsinin büyüklüğüne göre 2 veya 3 tepsi çıkar
AFİYETOLSUN