Fırında Uskumru
Malzemeler:
Olsun.
Malzemeler:
- 1 kilo İçi
temizlenmiş Uskumru - 1 adet
büyük kuru soğan - 1 adet
limon - yarım çay
kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber) - tuz
- yarım su
bardağı su - yarım tatlı
kaşığı salça - 3 diş
sarımsak - 1 çorba
kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz
kullanabilirsiniz.) - Varsa 3-4
defne yaprağı
- Balıkları
yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın. - Tepsiye
dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın. - Soğanları
ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin. - Limonu da
yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine
tuz ve karabiber dökün. - Sarımsakları
ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum) - Balıkların
üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin. - Salçayı
suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün. - Tepsiyi
hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın. - Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak
15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde
biraz kızarmasını sağlarsınız.
Olsun.