Çilekli Tart
Malzemeler:
Keki için:
Yapılışı:
Malzemeler:
Keki için:
- 2 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı pudra
şekeri - 2 adet yumurta
- 5 kahve fincanı un
- kabartmatozu
- vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 400gr çilek
- yarım paket çilekli
jöle,su
Yapılışı:
- Kekin tüm malzemelerini
bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın. - Yağlanmış tart kalıbına
kek hamurunu boşaltın. - 175°C’ye ısıtılmış
fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin. - Kremşantisini hazırlayın.
Buzdolabına koyun. - Fırından keki çıkarınca
soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin. - Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
- Jöleyi hazırlayın ve bir
kenara bırakın. - Soğmuş olan kekin üzerine
kremşantiyi sürün. - Dilimlenmiş çilekleri
dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle
sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse
olmasada olur.