Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Çilekli Tart

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7760
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Çilekli Tart

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 16:35

    Çilekli Tart



    Malzemeler:
    Keki için:

    • 2 kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 kahve fincanı süt
    • 2 kahve fincanı pudra
      şekeri
    • 2 adet yumurta
    • 5 kahve fincanı un
    • kabartmatozu
    • vanilya
    Kreması:

    • 1 paket kremşanti
    • 1 su bardağı süt
    Üzerine:

    • 400gr çilek
    • yarım paket çilekli
      jöle,su
    *** kahve fincanı: küçük türk kahvesi fincanı.
    Yapılışı:

    1. Kekin tüm malzemelerini
      bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
    2. Yağlanmış tart kalıbına
      kek hamurunu boşaltın.
    3. 175°C’ye ısıtılmış
      fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
    4. Kremşantisini hazırlayın.
      Buzdolabına koyun.
    5. Fırından keki çıkarınca
      soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
    6. Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
    7. Jöleyi hazırlayın ve bir
      kenara bırakın.
    8. Soğmuş olan kekin üzerine
      kremşantiyi sürün.
    9. Dilimlenmiş çilekleri
      dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle
      sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse
      olmasada olur.
    Afiyet olsun.

      Forum Saati Cuma 19 Ekim 2018, 01:47