Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    DOMATESLİ PİLAV

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours DOMATESLİ PİLAV

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:53



    DOMATESLİ PİLAV

    Malzemeler:



    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 adet domates rendesi
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 2 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    • tuz



    Yapılışı:


    1. Önce domates rendesini ayrı bir sos tenceresinde bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çok az soteleyin.
    2. Pirinçleri güzelce berrak su çıkana kadar yıkayın ve süzün.
    3. Pilav tenceresinde tereyağı eritin. Sıvıyağ kullanıyorsanız tencereye ilave edin.
    4. Pirinçleri tel tel ayrılıncaya kadar kavurun.
    5. Sotelediğiniz
      domates rendesini su bardağı ile nekadar olduğunu ölçün. Bir tasa
      dökün. 4 su bardağını tamamlayacak şekilde sıcak su ilave edin. Sıcak
      suyuda tasa boşaltın ve soslu suyun sıcaklığını kaybetmeden kavrulmuş
      olan pirinçlerin üzerine dökün. Tuzunu ilave edin.

    6. Pirinçler suyunu
      çekene kadar kapağı kapalı olarak kısak ateşte pişirin. Suyunu çekince
      altını kapatın. Kapağ açın ve kapağın altına kağıt peçete koyun,
      kapatın ve bu şekilde 20 dk. Kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak
      servis yapın.




    Afiyet olsun.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:29