DOMATESLİ PİLAV
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet domates rendesi
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- tuz
Yapılışı:
- Önce domates rendesini ayrı bir sos tenceresinde bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çok az soteleyin.
- Pirinçleri güzelce berrak su çıkana kadar yıkayın ve süzün.
- Pilav tenceresinde tereyağı eritin. Sıvıyağ kullanıyorsanız tencereye ilave edin.
- Pirinçleri tel tel ayrılıncaya kadar kavurun.
- Sotelediğiniz
domates rendesini su bardağı ile nekadar olduğunu ölçün. Bir tasa
dökün. 4 su bardağını tamamlayacak şekilde sıcak su ilave edin. Sıcak
suyuda tasa boşaltın ve soslu suyun sıcaklığını kaybetmeden kavrulmuş
olan pirinçlerin üzerine dökün. Tuzunu ilave edin. - Pirinçler suyunu
çekene kadar kapağı kapalı olarak kısak ateşte pişirin. Suyunu çekince
altını kapatın. Kapağ açın ve kapağın altına kağıt peçete koyun,
kapatın ve bu şekilde 20 dk. Kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak
servis yapın.
Afiyet olsun.