Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    HAZIR YUFKA MANTISI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours HAZIR YUFKA MANTISI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:49

    HAZIR YUFKA MANTISI



    Geçen hafta eşim benden mantı yapmamı istedi. Akşama eşimin memnun olacağını düşünürken ama şu hani yufkayla
    yaptığın mantı var ya aslında ben ondan istemiştim demez mi... İnanın
    bu zor şartlarda yemekleri yetiştirmiş birinin en son duymak istediği
    şeydir herhalde. Ben istenileni yapamamış biri olarak bir kaç gün bunu
    içime attıktan sonra bu haftasonu onun istediği mantıyı yapmayı kafama
    koydum ve bu pazar günü nihayet yaptım. O gün bir misafirimizde vardı.
    Bence yapmam isabet olmuş. Oda çok beğendi. Hatta inanmayacaksanız " bu
    bence öteki mantıdan güzel olmuş" deyince, hazır yufka mantısınında
    yazılması farz oldu.
    Bu mantıyı bize ilk Akcakocada yazlıkta Atiye
    yengem yapmıştı. Laf aramızda çok marifetlidir kendileri...Ben çok
    kişiden bir şeyler kapmaya çalışırım. Atiye yengemde onlardan biridir.
    Sağol yengecim. Bu yazıyı okuyabilecekmisin bilmiyorum ama senden çok
    şey öğrendiğim kesin.



    Malzemeler:


    • 4 adet yufka
    • 350gr. Kıyma
    • 2 adet soğanın rendesi
    • tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
    • yarım su bardağı sıvı yağ


    Sosu için;



    • 1 litre et suyu
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 500gr yoğurt
    • 3-4 diş sarımsak
    • tuz


    Yapılışı:


    1. İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
    2. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin.
      Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç
      harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği
      gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
    3. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara
      da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ
      sürün.
    4. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
    5. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin.
      Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde
      bekletin.
    6. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
    7. Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
    8. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:29