Zeytinyağlı Bamya
Bu
yemeğin sitede olmadığını son anda hatırladım ve bamyalar bitmeden
yaptım. Önceleri bamya sevmediğini söyleyen eşim, şimdi afiyetle
yiyiyor.
Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler:
Yapılışı;
Bu
yemeğin sitede olmadığını son anda hatırladım ve bamyalar bitmeden
yaptım. Önceleri bamya sevmediğini söyleyen eşim, şimdi afiyetle
yiyiyor.
Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler:
- Yarım kilo bamya
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet iri soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,
- 1 tatlı kaşığı seker
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
- Bamyaların sap kısımları temizlenir.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Domatesler rendelenir.
- Sarımsaklar ayıklanır.
- Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır, Geriye kalan
zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir. Bu
şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra
sıcak su ilave edilir. 20dk daha kısık ateşte pistikten sonra altı
kapatılır. Sıcak yada soğuk olarak tüketilebilinir.