TEK KİŞİLİK ŞEFTALİLİ PASTALAR
ŞEFTALİLİ PORSİYON PASTA:
yarım sade pandispanya
yarım kakaolu pandispanya
1 poşet kremşanti
1 çay b. süt
kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çay b. tozşeker
üzeri için:
4 şeftali
1 su b. badem
HAZIRLANIŞI:
Pandispanyalardan bir kalıp veya bardak yardımı ile aynı boyda yuvarlak parçalar kesin.
Bu parçaları şekerli su ile yada marmelat suyu ile veya meyve suyu ile ıslatın.
Diğer tarafta süt,un,tozşekerle bir krema pişirip soğutun. içine çırpılmış krem şantiden
bir çorba kaşığı ekleyin. Bir parça pandispanya koyun.Üzerine biraz krema sürün. Şeftali
parçaları yerleştirin. Tekrar bir parça daha pandispanya koyun. Tekrar krema sürün. Yine
meyva parçaları yerleştirin. En üstüne bir parça daha pandispanya yerleştirin. Hertarafını
kremşanti ile sıvayın. Şeftali dilimleri ve badem ile süsleyin. Biz parçaları hem kakaolu
hem de sade kullanarak iki renk elde ettik. Birgece dolapta dinlenirse lezzet mükemmel olur.
ŞEFTALİLİ PORSİYON PASTA:
yarım sade pandispanya
yarım kakaolu pandispanya
1 poşet kremşanti
1 çay b. süt
kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çay b. tozşeker
üzeri için:
4 şeftali
1 su b. badem
HAZIRLANIŞI:
Pandispanyalardan bir kalıp veya bardak yardımı ile aynı boyda yuvarlak parçalar kesin.
Bu parçaları şekerli su ile yada marmelat suyu ile veya meyve suyu ile ıslatın.
Diğer tarafta süt,un,tozşekerle bir krema pişirip soğutun. içine çırpılmış krem şantiden
bir çorba kaşığı ekleyin. Bir parça pandispanya koyun.Üzerine biraz krema sürün. Şeftali
parçaları yerleştirin. Tekrar bir parça daha pandispanya koyun. Tekrar krema sürün. Yine
meyva parçaları yerleştirin. En üstüne bir parça daha pandispanya yerleştirin. Hertarafını
kremşanti ile sıvayın. Şeftali dilimleri ve badem ile süsleyin. Biz parçaları hem kakaolu
hem de sade kullanarak iki renk elde ettik. Birgece dolapta dinlenirse lezzet mükemmel olur.