GEREBİÇ
GEREBİÇ:
2 çorba k. irmik
3 yumurta sarısı
250 gr margarin
1 çay b. zeytinyağı
1 su b. pudra şekeri
1 çay k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
Harcı için:
kayısı
ceviz
incir
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına önce margarini alın.
Elinizle iyice yumuşatıp sıra ile tüm malzemeleri ekleyip
kurabiye hamuru gibi bir hamur hazırlayın. İç harcı için
kayısıları ve inciri doğrayın. Ceviz ve tarçınla karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamuru
elinizle açıp iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayın.
Varsa kalıba basın. Yoksa tepsiye direk dizin. 170 derecede
fazla kızarmadan pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri
serpin. Çok besleyici ve kıyır kıyır bir kurabiye..
GEREBİÇ:
2 çorba k. irmik
3 yumurta sarısı
250 gr margarin
1 çay b. zeytinyağı
1 su b. pudra şekeri
1 çay k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
Harcı için:
kayısı
ceviz
incir
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına önce margarini alın.
Elinizle iyice yumuşatıp sıra ile tüm malzemeleri ekleyip
kurabiye hamuru gibi bir hamur hazırlayın. İç harcı için
kayısıları ve inciri doğrayın. Ceviz ve tarçınla karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamuru
elinizle açıp iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayın.
Varsa kalıba basın. Yoksa tepsiye direk dizin. 170 derecede
fazla kızarmadan pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri
serpin. Çok besleyici ve kıyır kıyır bir kurabiye..