PATATESLİ AÇMA
PATATESLİ AÇMA:
4 su b. un
1 p. kurumaya
1 çay b. süt
1 çay b. su
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
125 gr margarin
İç harcı için:
4 patates
1 soğan
100 gr kıyma
1 çorba k. biber salçası
pulbiber,karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına unu alın. Kuru maya ile karıştırın.
Ortasına sütü,sıvıyağı,suyu ve yumurtayı ,tuzu ve şekeri
koyun. Ortasını karıştırın daha sonra etrafındaki unları
da alarak hamur haline getirin. Hamurdan irice bezeler
yapın. Bezeleri elinizle açın. Üzerine yumuşamış margarini
elinizle yayın.Diğer tarafta soğanı sıvıyağla soteleyip üzerine
kavrulmuş kıymayı,salçayı ve patatesi alın. Tuz ve baharatları
alarak karıştırın. Harç soğuduktan sonra açılmış yağlı bezelerin
üzerine paşlaştırın. Hamurları tek tek rulo yapıp açma şekli verin.
Yumurtanın sarısını üzerine sürüp çörekotu veya susam serpin.
180 derecede pişirin.ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
PATATESLİ AÇMA:
4 su b. un
1 p. kurumaya
1 çay b. süt
1 çay b. su
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
125 gr margarin
İç harcı için:
4 patates
1 soğan
100 gr kıyma
1 çorba k. biber salçası
pulbiber,karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına unu alın. Kuru maya ile karıştırın.
Ortasına sütü,sıvıyağı,suyu ve yumurtayı ,tuzu ve şekeri
koyun. Ortasını karıştırın daha sonra etrafındaki unları
da alarak hamur haline getirin. Hamurdan irice bezeler
yapın. Bezeleri elinizle açın. Üzerine yumuşamış margarini
elinizle yayın.Diğer tarafta soğanı sıvıyağla soteleyip üzerine
kavrulmuş kıymayı,salçayı ve patatesi alın. Tuz ve baharatları
alarak karıştırın. Harç soğuduktan sonra açılmış yağlı bezelerin
üzerine paşlaştırın. Hamurları tek tek rulo yapıp açma şekli verin.
Yumurtanın sarısını üzerine sürüp çörekotu veya susam serpin.
180 derecede pişirin.ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.