Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    PATATESLİ AÇMA

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7754
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours PATATESLİ AÇMA

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 19:06

    PATATESLİ AÇMA




    PATATESLİ AÇMA:
    4 su b. un
    1 p. kurumaya
    1 çay b. süt
    1 çay b. su
    1 çay b. sıvıyağ
    1 yumurta
    1 tatlı k. tuz
    1 tatlı k. tozşeker
    125 gr margarin
    İç harcı için:
    4 patates
    1 soğan
    100 gr kıyma
    1 çorba k. biber salçası
    pulbiber,karabiber,tuz
    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kabına unu alın. Kuru maya ile karıştırın.
    Ortasına sütü,sıvıyağı,suyu ve yumurtayı ,tuzu ve şekeri
    koyun. Ortasını karıştırın daha sonra etrafındaki unları
    da alarak hamur haline getirin. Hamurdan irice bezeler
    yapın. Bezeleri elinizle açın. Üzerine yumuşamış margarini
    elinizle yayın.Diğer tarafta soğanı sıvıyağla soteleyip üzerine
    kavrulmuş kıymayı,salçayı ve patatesi alın. Tuz ve baharatları
    alarak karıştırın. Harç soğuduktan sonra açılmış yağlı bezelerin
    üzerine paşlaştırın. Hamurları tek tek rulo yapıp açma şekli verin.
    Yumurtanın sarısını üzerine sürüp çörekotu veya susam serpin.
    180 derecede pişirin.ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.

      Forum Saati Ptsi 15 Ekim 2018, 22:27