Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Lahana Turşusu

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Lahana Turşusu

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 18:18

    Malzemeler :

    • Beyaz lahana
    • sarımsak
    • sivri biber
    • maydanoz
    • defne yaprağı
    • dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut
    Hazırlanışı :


    Turşuluk
    olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır. Lahanaların
    dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya
    çok iri olarak doğranır. Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir.
    Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri biber,
    maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut ilave
    edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre
    değişir. Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra,
    turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki şeker miktarı
    yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez. Turşunun yenilme
    olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin
    sarı-beyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,
    esnekiik kazanmasıyla anlaşılır. Lahana turşusunun tuz oranı, diğer
    turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla
    bekletilmeden yenilmelidir. Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde
    şöyle de kurulabilir: Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların
    suyuna konur. Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi,
    eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun
    üzerinde maya zarı olmamalıdır.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:28