KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE
KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE:
5 su b. un
yarım p. yaşmaya
su,tuz
iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
3 biber
1 domates
5 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce unun ortasına yaşmayayı alın.Ortasına ılık su koyarak
mayayı ezin. Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir
hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Bu arada iç harcı için
kuşbaşı eti minik minik doğrayın.İçine küp doğranmış domatesi
biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin.En son tuz,
baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim. Hamurumuz mayalandıktan
sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım.
Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim. Fırının en yüksek ısısında alt
üst kızarana kadar pişirelim. Daha sonra kenarlarına tereyağ veya
sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım.
KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE:
5 su b. un
yarım p. yaşmaya
su,tuz
iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
3 biber
1 domates
5 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce unun ortasına yaşmayayı alın.Ortasına ılık su koyarak
mayayı ezin. Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir
hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Bu arada iç harcı için
kuşbaşı eti minik minik doğrayın.İçine küp doğranmış domatesi
biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin.En son tuz,
baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim. Hamurumuz mayalandıktan
sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım.
Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim. Fırının en yüksek ısısında alt
üst kızarana kadar pişirelim. Daha sonra kenarlarına tereyağ veya
sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım.