Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Kerebiç Tarifi - Oktay Usta

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Kerebiç Tarifi - Oktay Usta

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 13 Ağus. 2010, 17:42

    Kerebiç Tarifi 2010, ramazan tatlıları Kerebiç Tarifi, oktay usta Kerebiç Tarifi, yöresel tatlılar Kerebiç Tarifi, 2010 yılı Kerebiç Tarifi, resimli tatlı tarifleri Kerebiç Tarifi








    36 adet kurabiye


    malzemeler:




    • 3 yumurta

    • 1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım
      su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)

    • 1 su bardağı yoğurt

    • 1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı
      değilde zeytinyağı kullanırlar)

    • 1 paket oda sıcaklığında margarin

    • 1 paket vanilya

    • 1 paket kabartma tozu

    • Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. kilislilerinki gibi
      bir tad
      istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz,
      ben eklemedim)



    iç malzemesi:




    • 2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    • 1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın

    • yarım su bardağı susam (bunu eklemedim)
    • yarım çay bardağı da hindistan cevizi

    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri


    Hazırlanması:



    1. bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
    2. hamurdan ceviz
      büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup
      karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını
      kapatın.
    3. daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına
      koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu
      bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.


    4. tüm hamuru
      aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız
      tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf
      noktası üzerileri kızarmayacak)
    5. kurabiyeler pişdikten sonra hafif
      soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri
      dökülüp servis yapılır.
    avatar
    rochak
    1
    1

    Mesaj Sayısı : 3
    Yaş : 40
    Nerden : elazığ
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : ebe
    Puanlar : 5287
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 28/08/10

    GMT + 3 Hours Geri: Kerebiç Tarifi - Oktay Usta

    Mesaj  rochak Bir C.tesi 28 Ağus. 2010, 14:57

    bunu kesinlikle yapmam lazım bounce

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:29