Kerebiç Tarifi 2010, ramazan tatlıları Kerebiç Tarifi, oktay usta Kerebiç Tarifi, yöresel tatlılar Kerebiç Tarifi, 2010 yılı Kerebiç Tarifi, resimli tatlı tarifleri Kerebiç Tarifi
36 adet kurabiye
malzemeler:
iç malzemesi:
Hazırlanması:
36 adet kurabiye
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım
su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı
değilde zeytinyağı kullanırlar)
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. kilislilerinki gibi
bir tad
istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz,
ben eklemedim)
iç malzemesi:
2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
yarım su bardağı susam (bunu eklemedim)- yarım çay bardağı da hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanması:
bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.- hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup
karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını
kapatın. - daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına
koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu
bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.
tüm hamuru
aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız
tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf
noktası üzerileri kızarmayacak)- kurabiyeler pişdikten sonra hafif
soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri
dökülüp servis yapılır.