Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Patatesli Kaşarlı Börek

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7634
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Patatesli Kaşarlı Börek

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 04 Mayıs 2010, 23:14



    Geçen haftanın iki sofrasının da en beğenilen börekleri
    kayınvalidemin yaptığı patatesli-kaşarlı böreklerdi. Ben çok fazla börek
    yapmadığım için anneanne ve babaanneden börek geldiğini gören ev halkı
    epey mutlu bir hafta geçirdi...

    Patatesli Kaşarlı Börek

    Malzemeler:



    • 2 su bardağı süt
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
    • aldığı kadar un
    • tuz
    • üzerlerine: yumurta sarısı, çörekotu

    İç Harcı:


    • 5-6 patates
    • 3 orta boy soğan
    • 150-200gr kaşar peynir
    • tuz
    • karabiber
    • pulbiber

    Hazırlanması:


    1. İç harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurup
      patatese ekleyin. İçine peyniri rendeleyin. Baharatları ekleyip
      karıştırın.
    2. Hamur harcını yoğurup dinlendirin. Hamuru rulo yapıp dört bezeye
      bölün. Her bir dilimi uzatıp tekrar dört parçaya ayırın. Tüm parçaları
      üçerli bezeler halinde gruplayın.
    3. Üçerli bezeleri nişastayla pasta tabağı kadar açın. En üst hariç
      aralara sıvıyağ sürüp üst üste dizin. Üst üste dizdiğiniz bu grubu bu
      defa servis tabağı (pasta tabağından daha büyük) kadar açın. Açtığınız
      hamuru bıçakla dört eşit üçgene bölün. Uzun kenara harcı koyup sigara
      böreği gibi sarın. Aynı işlemi diğer üçlü bezeler için de yapın.
      Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
      çörekotu serpin. Kızarana kadar pişirin.

      Forum Saati Perş. 16 Ağus. 2018, 18:59