Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Fındıklı Puding

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Fındıklı Puding

    Mesaj  Oktay Usta Bir Ptsi 15 Eyl. 2008, 16:22

     







    MALZEMELER: -6 yumurta
    -1 küçük paket margarin + 1 parmak ilave (150 gr.)
    -1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şeker
    -1 su bardağı fındık içi
    -1 su bardağı galeta unu
    -1 limon kabuğu rendesi
    -1 çorba kaşığı limon suyu
    -1 paket vanilya

    YAPILIŞI: 1- Kalıp parşömen kağıdı ile kaplanır, yağlanır, galeta unu serpilir. 2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker krem haline gelinceye kadar karıştırılır. Yumurta sarıları birer, birer ilave edilir. 3- Bakır bir tencerede yumurta akları çarpılıp katı kar haline getirilir. 4-
    Şekerli yağın içine, yumurta akları makineden geçirilmiş fındık, galeta
    unu, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya konup karıştırılır.
    Hazırlanan kalıba boşaltılır. 5- Kalıp daha büyük bir tencereye oturtulur. Tencereye (kalıbın yarısına gelecek şekilde) kenardan soğuk su konur. 6- Buharı çekmesi için tencerenin üzerine önce bir peçete konur, sonra tencerenin kapağı aralık kapatılıp ocakta kaynatılır.
    Kaynamasından itibaren 1,5 saat pişirilir. (Kaynama yavaş yavaş olmalıdır.) 7- Soğuyunca kalıp tabağa ters çevrilir. Parşömen kağıdı alınır. İstenirse üzerine çikolatalı sos dökülür.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:54