Malzemeler | 4 Kişilik |
1 adet yumurta 2 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yeterince un Ceviz ve fındık içi |
Şerbet İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. 20 parçaya
bölün, her birini nişasta yardımı ile belli büyüklükte(yaklaşık 15 cm.
çapında) açın.
Aralarına nişasta sürerek 20 katı üst üste dizin.
Üst üste dizilen hamurları merdane ile açarak tek bir ince yufka haline
getirin.
Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde
edin. Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık koyarak poğaça gibi
kapatın. Tepsiye dizin.
Bir çay bardağı tereyağı kızdırarak
üzerine dökün ve fırına verin. Hafif pembeleşinceye kadar fırında
tutun. Bu arada verilen ölçülerde bir şerbet hazırlayın.Soğutun.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti ilave edin.. Servis tabağına alın.