İslim Kebabı
Malzemeler:
Malzemeler:
- 500 gr. kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 soğan
- 2 domates (salçada tercih edilebilir)
- 4 adet patlıcan
- 1 Su Bardagi Su
- tuz
- 1 adet domates
- patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- Tencereye
2 çorba kasığı sıvıyağı alıyoruz.Sogani rendeliyoruz ve tencereye
alarak biraz pembeleştikten sonra eti ilave ediyoruz ve 5 dakika ateşin
üzerinde çeviriyoruz. - 2 adet domatesi dograyip tuz ve suyuda tencereye ilave ederek etleri pişiriyoruz.. pisince suyunu süzüp ayri bir kaba alıyoruz..
- Dilimlenmiş patlicanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kuruluyoruz...
- Bir tavaya biraz yağ koyarak patlicanlari kizartıyoruz..
- Kızaran patlıcanları bir komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasına 1 adet enlemesine yerleştiriyoruz
- Patlıcanların üzerine suyu süzülmüş etten biraz koyuyoruz ve pohça gibi patlıcanları üst üste gelecek şekilde birleştiriyoruz.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerlerine (1 domatesi 4 parçaya bölüyoruz) domates koyarak kürdanla tutturuyoruz.
- Eti pişirdiginiz suyu üzerine gezdirdikten sonra önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10 dakika pisirip servis yapıyoruz...