Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Dereotlu Üzümlü Pilav

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Dereotlu Üzümlü Pilav

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 02 Mayıs 2008, 19:58

    Dereotlu Üzümlü Pilav



    Malzemeler:

    • 2 bardak pirinç
    • 3 barda su
    • tereyağ
    • 1 paket dolmalık fıstık
    • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
    • yarım demet dereotu
    • tuz
    Hazırlanışı:

    • Pirincimizi
      ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı
      tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
    • bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
    • tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz
    • fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
    • pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
    • pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
    • en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz

      Similar topics

      -

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 14:04