Malzemeler;
*170 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1/2 cup pudra şekeri,
*1 çay kaşığı nane aroması,
*~ (yaklaşık) 28 gr benmari yöntemi ile eritilmiş bitter çikolata,
*1,5 cup un,
*1 cup parça yada damla çikolata.
Hazırlanışı;
1.Damla
çikolata hariç tüm malzemeyi 1-2 dakika iyice karışıncaya kadar
yoğurun.(Ele yapışan oldukça yumuşak bir hamur oluyor.Telaşlanmayın)
2.En
son damla çikolayaı da katın ve hamurdan madeni 1 lira büyüklüğünde
parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla
yerleştirdikten sonra, altını una batırdığınız bir çay bardağı ile
kurabiyelerin üstüne hafifçe bastırarak yassı hale gelmelerini sağlayın.
3.Bu
şekilde hazırladığınız kurabiyeleri önceden 190 derecede ısıttığınız
fırında 10-12 dakika pişirip, iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Not; Kullandığım cup ölçüsünün gram ölçüsüne çevirisini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. En kısa zamanda bardak ve kaşık ölçüsü olarak da yazmaya çalışacağım.