TIRTIL KURABİYE
Bu
tırtıl kurabiyenin denediğim ikinci tarifi. Birincisi pek hoşuma
gitmediği için yayınlamadım. Bu tarif Emine Bedere'e ait. Ben de
beğendim. Hatta yiyenler cici bebe gibi olmuş dediler. Bakalım sizler
denerseniz, ne diyecekler...
Malzemeler:
Bu
tırtıl kurabiyenin denediğim ikinci tarifi. Birincisi pek hoşuma
gitmediği için yayınlamadım. Bu tarif Emine Bedere'e ait. Ben de
beğendim. Hatta yiyenler cici bebe gibi olmuş dediler. Bakalım sizler
denerseniz, ne diyecekler...
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 150gr. margarin veya
tereyağı (yumuşamış) - 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- yarım paket kabartma
tozu - 1 limon kabuğu
rendesi - pudra şekeri
(üzerine serpmek için)
- Hamuru yoğuracağımız
kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım. - Unu, kabartma tozunu
ve limon kabuğu rendesini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. - Krema torbasına
tırtıllı geniş ağızlı parçayı takalım. - Margarin ile
yağlanmış fırın kabına 10cm. lik tırtıllar halinde hamuru sıkalım. - Kurabiyeleri,
önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. - Üzerine pudra şekeri
serperek servis yapalım. (ben sade yaptım)