Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Elmalı Pasta

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7398
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Elmalı Pasta

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:24

    Elmalı Pasta





    Elmalı Turta’nın yapılışı çok kolay ve tadı da harika. Herkesin
    denemesini öneririm. Ben turta denememi ilk olarak bir akşam yapmıştım
    ve sabah kalktığımda tepside bir tane bile kalmamıştı En iyisi uzatmadan tarife geçeyim…

    Malzemeler:
    Hamuru için;
    150 gr margarin(yumuşamış)
    1/2 su bardağı toz şeker
    2 yumurta sarısı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Aldığı kadar un
    İçi için;
    4 elma
    1/2 su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    ceviz veya fındık
    Hemen yapmaya başlayalım:
    Önce iç harcını hazırlayarak başlarsak hamuru yaparken iç harcı da
    bu arada soğumuş olur. Elmaları soyup rendeledikten sonra şekerle
    birlikte pişirmeye başlayalım. Pişmeye yakın rengi değişecektir
    elmaların, bu sırada tarçın ve ceviz (veya fındık) katalım, biraz da
    beraber karıştırılıp pişirelim ve işte iç harcımız hazır. Şimdi sıra
    hamuru hazırlamakta…
    Hamur malzemelerinin hepsini bir güzel yoğuralım. Hamurun üçte birini
    ayıralım, bu ayırdığımız hamuru pastanın en üstüne rendelemek için
    kullanacağız, iki şekilde rendelenecek hale getirebiliriz, ya
    dondurucuya koyar beş on dakika bekletiriz ya da una bularız. Ben
    dondurucuya koyarak yapıyorum. Diğer üçte ikilik hamuru tepsiye
    döşeyelim ve onun üstüne hazırladığımız içi yayalım. Onun da üstüne
    rendelenecek sertlikte soğumuş olan hamuru rendeleyelim ve fırına
    koyalım. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun
    Not:Bu ölçü küçük fırın tepsisi içindir, Büyük tepsi için ölçülerin iki katını kullanmanız yeterli.

      Forum Saati Cuma 20 Nis. 2018, 11:21