Elmalı Pasta
Elmalı Turta’nın yapılışı çok kolay ve tadı da harika. Herkesin
denemesini öneririm. Ben turta denememi ilk olarak bir akşam yapmıştım
ve sabah kalktığımda tepside bir tane bile kalmamıştı En iyisi uzatmadan tarife geçeyim…
Malzemeler:
Hamuru için;
150 gr margarin(yumuşamış)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için;
4 elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz veya fındık
Hemen yapmaya başlayalım:
Önce iç harcını hazırlayarak başlarsak hamuru yaparken iç harcı da
bu arada soğumuş olur. Elmaları soyup rendeledikten sonra şekerle
birlikte pişirmeye başlayalım. Pişmeye yakın rengi değişecektir
elmaların, bu sırada tarçın ve ceviz (veya fındık) katalım, biraz da
beraber karıştırılıp pişirelim ve işte iç harcımız hazır. Şimdi sıra
hamuru hazırlamakta…
Hamur malzemelerinin hepsini bir güzel yoğuralım. Hamurun üçte birini
ayıralım, bu ayırdığımız hamuru pastanın en üstüne rendelemek için
kullanacağız, iki şekilde rendelenecek hale getirebiliriz, ya
dondurucuya koyar beş on dakika bekletiriz ya da una bularız. Ben
dondurucuya koyarak yapıyorum. Diğer üçte ikilik hamuru tepsiye
döşeyelim ve onun üstüne hazırladığımız içi yayalım. Onun da üstüne
rendelenecek sertlikte soğumuş olan hamuru rendeleyelim ve fırına
koyalım. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun
Not:Bu ölçü küçük fırın tepsisi içindir, Büyük tepsi için ölçülerin iki katını kullanmanız yeterli.
Elmalı Turta’nın yapılışı çok kolay ve tadı da harika. Herkesin
denemesini öneririm. Ben turta denememi ilk olarak bir akşam yapmıştım
ve sabah kalktığımda tepside bir tane bile kalmamıştı En iyisi uzatmadan tarife geçeyim…
Malzemeler:
Hamuru için;
150 gr margarin(yumuşamış)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için;
4 elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz veya fındık
Hemen yapmaya başlayalım:
Önce iç harcını hazırlayarak başlarsak hamuru yaparken iç harcı da
bu arada soğumuş olur. Elmaları soyup rendeledikten sonra şekerle
birlikte pişirmeye başlayalım. Pişmeye yakın rengi değişecektir
elmaların, bu sırada tarçın ve ceviz (veya fındık) katalım, biraz da
beraber karıştırılıp pişirelim ve işte iç harcımız hazır. Şimdi sıra
hamuru hazırlamakta…
Hamur malzemelerinin hepsini bir güzel yoğuralım. Hamurun üçte birini
ayıralım, bu ayırdığımız hamuru pastanın en üstüne rendelemek için
kullanacağız, iki şekilde rendelenecek hale getirebiliriz, ya
dondurucuya koyar beş on dakika bekletiriz ya da una bularız. Ben
dondurucuya koyarak yapıyorum. Diğer üçte ikilik hamuru tepsiye
döşeyelim ve onun üstüne hazırladığımız içi yayalım. Onun da üstüne
rendelenecek sertlikte soğumuş olan hamuru rendeleyelim ve fırına
koyalım. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun
Not:Bu ölçü küçük fırın tepsisi içindir, Büyük tepsi için ölçülerin iki katını kullanmanız yeterli.