GÜLLÜ
GÜLLÜ:
1 çay b. erimiş margarin
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b. yoğurt
1 yumurta
2 çorba k. sirke
1 çorba k. tozşeker
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. kırmızı biber
1 çay k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
İç harcı için:
4 çorba k. beyaz peynir
1 çorba k. çörek otu
HAZIRLAINIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağı,1 çay bardağı eritilmiş margarini
1 çay bardağı yoğurdu,2 çorba kaşığı sirkeyi ilave edip
yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamuru 2'ye bölün.Bir hamura 1tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça ilave edin.Diğer hamura bir miktar kimyon
ilave edin.
Hamurları merdane ile açın.
Bir çay bardağı ile yuvarlak hamurlar kesin.
3 adet yuvarlağı birbirinin üzerine geçecek şekilde birleştirin.
İçine ezilmiş beyaz peynir ve çörek otu ekleyin.
Hamuru bir ucundan sarın ve ortadan 2'ye kesin.
Fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
GÜLLÜ:
1 çay b. erimiş margarin
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b. yoğurt
1 yumurta
2 çorba k. sirke
1 çorba k. tozşeker
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. kırmızı biber
1 çay k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
İç harcı için:
4 çorba k. beyaz peynir
1 çorba k. çörek otu
HAZIRLAINIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağı,1 çay bardağı eritilmiş margarini
1 çay bardağı yoğurdu,2 çorba kaşığı sirkeyi ilave edip
yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamuru 2'ye bölün.Bir hamura 1tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça ilave edin.Diğer hamura bir miktar kimyon
ilave edin.
Hamurları merdane ile açın.
Bir çay bardağı ile yuvarlak hamurlar kesin.
3 adet yuvarlağı birbirinin üzerine geçecek şekilde birleştirin.
İçine ezilmiş beyaz peynir ve çörek otu ekleyin.
Hamuru bir ucundan sarın ve ortadan 2'ye kesin.
Fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.