Malzemeler :
� 2,5 su bardağı un
� 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
� 2 adet kesme şeker
� 1 tutam tuz
� Yeteri kadar çörek otu
� Yarım yumurta
� 1 çay bardağı zeytinyağı
� 1 su bardağı süt
� 1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Hazırlanışı :
Unun
ortasını açın. Mayayı elle parçalayarak una ekleyin. Sütü ısıtıp kesme
şekeri ekleyin. Hamurun ortasına dökün. Tuzunu kenarlara gelecek
şekilde serpin. Zeytinyağı ve biraz margarin koyun.
Hafif hafif alttan üste gelecek şekilde yoğurun. Fazla katı olmayan bir
hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 45 dakika üzeri örtülü bir şekilde
mayalandırın.Kalıbı hafifçe yağlayın. Kalıpta 15 dakika daha
dinlendirin. Üzerine yumurtanın yarısını sürüp çörek otunu serpin. 200
derecedeki ısıtılmıi bir fırında pişirin.
� 2,5 su bardağı un
� 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
� 2 adet kesme şeker
� 1 tutam tuz
� Yeteri kadar çörek otu
� Yarım yumurta
� 1 çay bardağı zeytinyağı
� 1 su bardağı süt
� 1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Hazırlanışı :
Unun
ortasını açın. Mayayı elle parçalayarak una ekleyin. Sütü ısıtıp kesme
şekeri ekleyin. Hamurun ortasına dökün. Tuzunu kenarlara gelecek
şekilde serpin. Zeytinyağı ve biraz margarin koyun.
Hafif hafif alttan üste gelecek şekilde yoğurun. Fazla katı olmayan bir
hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 45 dakika üzeri örtülü bir şekilde
mayalandırın.Kalıbı hafifçe yağlayın. Kalıpta 15 dakika daha
dinlendirin. Üzerine yumurtanın yarısını sürüp çörek otunu serpin. 200
derecedeki ısıtılmıi bir fırında pişirin.