MALZEMELER: -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir)
-5 su bardağı un
-1 /4 limon suyu
-3 su bardağı şeker
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-1 fiske tuz
YAPILIŞI: Margarin,
zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu
bir kapta karıştırılır.Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup
yoğrulur.Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına
bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).Tepsiye dizip fırında pembe
renkte pişirilir.Sıcakken ılık şuruba atılır.
ŞURUBUN HAZIRLANIŞI: 3
bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler
alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu
hamurdan daha önce hazırlayınız.)