Malzemeler:
5 su b.un
1 p.yaş maya
1.5 su b.süt
125 gr.tereyağı
1 tatlı k.tuz
1 çorba k.toz şeker
3 çorba zeytinyağı
İç harcı için:
2 mor soğan
200 gr.dil peyniri
200 gr.salam
karabiber
Hazırlanışı:
5
su b. un karıştırma kabına alınarak ortası açılır. Havuza zeytinyağı,
maya ve süt alınır. Tuz ve toz şeker kenarlarına serpildikten sonra
hamur yoğrulur. Hamur hazırlanınca bir süre bekeltilir. Bu arada iç
harcı hazırlanır. Bunun için; soğanlar piyazlık doğranarak az yağda
sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine salamdan biraz küp doğranarak
eklenir. Kısa bir süre sotelendikten sonra altı kapatlır. Bekletilen
hamurun ortasına tereyağı alınarak bohça gibi kapatılır. Hamur
yağlanmış tepsiye alınarak ortası açılarak kocaman bir pide yapılır.
İçerisine sotelenmiş iç harç konur. Üzerine dil peynirinden bir miktar
küp doğranarak konur. Kenarlarına da bir sıra şerit kesilmiş salam bir
di peyniri konarak fırında pişirilir.