Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    Afyon Lokumu

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : Afyon Lokumu Simarik
    Puanlar : 11855
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    Afyon Lokumu Empty Afyon Lokumu

    Mesaj  Oktay Usta Paz 07 Eyl. 2008, 20:07

    Afyon Lokumu Hashasli-lokum
    Malzemeler:
    5 su b.un
    1 p. kuru maya
    1 çırba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    su

    İç harcı için:
    haşhaş
    ceviz
    sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 yumurta

    Hazırlanışı:
    Un
    karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak
    alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer
    taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak
    yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka
    büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır.
    Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz
    esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde
    sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış
    fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik
    fırında pişirilir.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi 13 Mayıs 2024, 23:18