Malzemeler:
1 kg. dana nuar
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
defne yaprağı
taze kekik
biberiye
Panelemek için:
2 su b. tarhana
1 yumurta beyazı
yarım çay b. su
Beğendisi için:
1 kg. patlıvan
3 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
4 su b. süt
250 gr. kaymak
taze muskat
Servis için:
250 gr. kurutulmuş domates
50 ml. krema
semiz otu
roka
Hazırlanışı:
1 kg.dana nuarı tencereye alın.Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin.Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin.
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın.
Kestiğiniz
nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada
kızarın.Beğendisi için ise patlıcanları közleyin.Közlendikten sonra
ezin.Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun.Üzerine
patlıcanları ekleyin.
Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip
karıştırarak bir beğendi hazırlayın.Servis için ise 250 gr kurutulmuş
domatesi haşlayın.Semiz otunu ve rokayı taavay alın.Üzerine krema ilave
edip 3 dakika soteleyin.Servis tabağına beğendiyi alın.Kenarlarına
kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin.Beğendinin üzerine nuar etleri
yerleştirin.
Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin.