peynirli üçgen börekannem
bugün arkadaşları geleceği için dün akşamdan benim en sevdiğim böreğini
yapmış. aşağıdaki malzemeler ile 2-3 tepsi börek çıkıyor ama küçük ve
çok lezzetli oldukları için ertesi güne kalmıyorlar. Malzemeler:
Börek Harcı için
Üzerlerine
Hazırlanması:
1.Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
2. 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya
ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
3. Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor)
3. Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
4. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer
tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek
bir kareden dörder üçgen elde edin.
5. Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere
dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
çörek otu serpin.
6. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
not: bohça şeklinde katlama: Üzerine tereyağı sürdüğünüz yufkanın kenarlarından birini diğerinin 2/3ünü kaplayacak şekilde katlayın, sadece bu kata tekrar tereyağı sürün. diğer kenarı katlanan kenarın üzerine kapatın. kalan kenarları da aynı şekilde- bu defa tereyağı sürmeden- birbirlerinin üzerina kapatın
bugün arkadaşları geleceği için dün akşamdan benim en sevdiğim böreğini
yapmış. aşağıdaki malzemeler ile 2-3 tepsi börek çıkıyor ama küçük ve
çok lezzetli oldukları için ertesi güne kalmıyorlar. Malzemeler:
- Hamur için
- 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
- 1 kg. un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- tuz
- katı yağ(tereyağı, margarin)
- 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
- 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış
- 1 yumurtanın sarısı
- çörek otu
Hazırlanması:
1.Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
2. 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya
ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
3. Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor)
3. Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
4. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer
tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek
bir kareden dörder üçgen elde edin.
5. Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere
dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
çörek otu serpin.
6. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
not: bohça şeklinde katlama: Üzerine tereyağı sürdüğünüz yufkanın kenarlarından birini diğerinin 2/3ünü kaplayacak şekilde katlayın, sadece bu kata tekrar tereyağı sürün. diğer kenarı katlanan kenarın üzerine kapatın. kalan kenarları da aynı şekilde- bu defa tereyağı sürmeden- birbirlerinin üzerina kapatın