Banyolu Börek
MALZEMELER
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 kase su
içi için;
250gr beyaz peynir, ezilmiş
1 demet maydanoz, doğranmış
üzerine
yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI
Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın
geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo
şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine
yerleştirin.
Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp
çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika
buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek
otu serpin.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 kase su
içi için;
250gr beyaz peynir, ezilmiş
1 demet maydanoz, doğranmış
üzerine
yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI
Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın
geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo
şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine
yerleştirin.
Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp
çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika
buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek
otu serpin.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.