Pastırmalı & Ispanaklı Krep
MALZEMELER
krep hamuru için;
2 bardak un
2 bardak süt
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
tuz
iç malzemesi için;
doğranmış kuru soğan
yıkanmış ve doğranmış ıspanak
pastırma
1 paket sıvı krema
tuz
karabiber
pul biber
YAPILIŞI
Kuru soğan ve ıspanak sıvı yağda kavrulur. İçine kesilmiş pastırmalar
da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Tuz, karabiber ve pul biber de
ilave edilir. Sonra ateş kapatılır ve içine bir paket krema
karıştırılır.
Ayrı bir yerde krep malzemeleri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Azıcık sıvı yağ konmuş teflon tavada krep hamuru kepçe ile ince bir şekilde yayılır ve arkalı önlü pişirilir.
Önceden hazırlanmış iç malzeme teker teker kreplerin ortasına konup
bohça şeklinde katlanır. Tepsi veya borcama dizilip üzerine kaşar
rendelenir ve 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
MALZEMELER
krep hamuru için;
2 bardak un
2 bardak süt
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
tuz
iç malzemesi için;
doğranmış kuru soğan
yıkanmış ve doğranmış ıspanak
pastırma
1 paket sıvı krema
tuz
karabiber
pul biber
YAPILIŞI
Kuru soğan ve ıspanak sıvı yağda kavrulur. İçine kesilmiş pastırmalar
da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Tuz, karabiber ve pul biber de
ilave edilir. Sonra ateş kapatılır ve içine bir paket krema
karıştırılır.
Ayrı bir yerde krep malzemeleri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
Azıcık sıvı yağ konmuş teflon tavada krep hamuru kepçe ile ince bir şekilde yayılır ve arkalı önlü pişirilir.
Önceden hazırlanmış iç malzeme teker teker kreplerin ortasına konup
bohça şeklinde katlanır. Tepsi veya borcama dizilip üzerine kaşar
rendelenir ve 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.