Tavuklu Börek
Malzemeler:
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 tavuk göğüsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yoğurt
- 2 diş sarmısak
- kırmızı toz biber ve yağ
- Tavuğumuzu yeteri kadar suda haşlıyoruz
- haşladıktan sonra tavukları ufak ufak didikliyoruz ve tavuğun suyunu bir kenara ayırıyoruz
- bir adet yufkayı
ortadan ikiye böldükren sonra üst üste koyarak rulo şeklinde sarıyoruz
ve 2 cm. genişliğinde kesiyoruz ve uzun şeritler elde ediyoruz
- bütün
yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağladığımız (ben kare borcam
kullandım siz dahas büyük bir tepsi kullanacak iseniz yufka ve tavuk
adedini arttırmalısınız) tepsimize koyuyoruz.üzerine 2 yemek kaşığı
sıvı yağı gezdirdikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar
pişiriyoruz - yufkalarımız piştikten sonra 1,5 su bardağı
tavuk suyunu yufkalarımızın üzerine döküyoruz ve yufkaların tavuk
suyunu çekmesi için 15 dakika daha fırına veriyoruz - fırından
çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek servis tabağına alıyoruz üzerine
didiklediğimiz tavuğumuzu sarmısaklı yoğurdu ve kırmızı biber sosunu
dökerek servis yapıyoruz