Limonlu Pasta
Yaz akşamlarınız için hem pratik hem lezzetli hem de hafif sayılabilecek bir tarif.
tencereye unu,şekeri,limon suyu ve kabuğunu,sütü koyun ve mikserle
iyice karıştırın.Sonra tencereyi ocağa alıp muhallebi kıvamında
pişirin.Ateşten alınca margarini ilave edin,mikserle birkaç dakika daha
çırpın.Sonra silkon kek kalıbınınızı( ve ya esneme yapabilen
plastik bir kap olabilir)sudan geçirip suyunu süzün.Kalıbın alt
yüzeyini kapatacak kadar muhallebi dökün.İnce bir tabaka
olacak.Bisküvileri elinizde iri iri kırarak muhallebinin üzerini
kapatın.Bu şekilde tüm malzemeyi kalıba döşeyin.Buzdolabında tamamen
soğuyup katılaşana kadar en az 3 saat hatta bir gece bekletin.Servis
yapacağınız zaman kalıbı hafifçe esnetip tabağa ters çevirin.Üzerine
isterseniz hazır çikolata soslarından az miktarda hazırlayıp
dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yaz akşamlarınız için hem pratik hem lezzetli hem de hafif sayılabilecek bir tarif.
- 5 su bardağı süt
- 2 fincan un
- 2 fincan şeker
- Bir limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 paket kakaolu piknik bisküvi
tencereye unu,şekeri,limon suyu ve kabuğunu,sütü koyun ve mikserle
iyice karıştırın.Sonra tencereyi ocağa alıp muhallebi kıvamında
pişirin.Ateşten alınca margarini ilave edin,mikserle birkaç dakika daha
çırpın.Sonra silkon kek kalıbınınızı( ve ya esneme yapabilen
plastik bir kap olabilir)sudan geçirip suyunu süzün.Kalıbın alt
yüzeyini kapatacak kadar muhallebi dökün.İnce bir tabaka
olacak.Bisküvileri elinizde iri iri kırarak muhallebinin üzerini
kapatın.Bu şekilde tüm malzemeyi kalıba döşeyin.Buzdolabında tamamen
soğuyup katılaşana kadar en az 3 saat hatta bir gece bekletin.Servis
yapacağınız zaman kalıbı hafifçe esnetip tabağa ters çevirin.Üzerine
isterseniz hazır çikolata soslarından az miktarda hazırlayıp
dökebilirsiniz.Afiyet olsun.