Ceviz Kurabiyeleri
Daha önceden yapılmış bekleyen bir kurabiye tarifim vardı.Bugün de
kurabiye yapmaya kararlıyım ama aklıma gelmişken bu tarifi de yazayım
dedim.Köyde bulunduğumuz sürede canımızın acıbadem kurabiyesi çekmesi
sonucu uydurulmuş ama nefis bulunmuş bir tarifdir bu.Takdir edersiniz
köyde badem yoktu.Cevizden bol başka bir şey de.Bademin yerini ceviz
aldı,biraz ondan biraz bundan ortaya kıtır kıtır ağızda ufalanan
kurabiye çıktı.
ve ceviziçini karıştırın.Diğer yanda 2 yumurta akını çırparak kar
haline getirin.Karışıma ekleyin.Pirinçunu,vanilya,tarçın ve kabartma
tozunu ekleyip yoğurun.Un ilavesini yavaş yavaş hamur kurabiye kıvamına
gelinceye kadar yoğurarak yapın.Bu aşamayı ölçmedim.Sonra minik
kurabiyeler hazırlayın ve kalan yumurta akına,sonra da cevize batırıp
fırın tepsisine dizin.Tepsinizde pişirme kağıdı serili olursa daha iyi
olur.Çünkü sakızımsı hamur yağlasanızda tepsiye iyi yapışıyor.Hafif
kızarana kadar pişirin.Afiyetle...
Daha önceden yapılmış bekleyen bir kurabiye tarifim vardı.Bugün de
kurabiye yapmaya kararlıyım ama aklıma gelmişken bu tarifi de yazayım
dedim.Köyde bulunduğumuz sürede canımızın acıbadem kurabiyesi çekmesi
sonucu uydurulmuş ama nefis bulunmuş bir tarifdir bu.Takdir edersiniz
köyde badem yoktu.Cevizden bol başka bir şey de.Bademin yerini ceviz
aldı,biraz ondan biraz bundan ortaya kıtır kıtır ağızda ufalanan
kurabiye çıktı.
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz haline getirilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker ve ya pudra şekeri.(Toz kullanırsanız daha gevrek oluyor.)
- 3 yumurtanın akı
- Kabartma tozu
- vanilya,isterseniz biraz tarçın.
- 1 çay bardağı pirinç unu+aldığınca un
ve ceviziçini karıştırın.Diğer yanda 2 yumurta akını çırparak kar
haline getirin.Karışıma ekleyin.Pirinçunu,vanilya,tarçın ve kabartma
tozunu ekleyip yoğurun.Un ilavesini yavaş yavaş hamur kurabiye kıvamına
gelinceye kadar yoğurarak yapın.Bu aşamayı ölçmedim.Sonra minik
kurabiyeler hazırlayın ve kalan yumurta akına,sonra da cevize batırıp
fırın tepsisine dizin.Tepsinizde pişirme kağıdı serili olursa daha iyi
olur.Çünkü sakızımsı hamur yağlasanızda tepsiye iyi yapışıyor.Hafif
kızarana kadar pişirin.Afiyetle...