" DÜĞÜ " Yemeği
Yapımı kolay , yaz mevsimi için hafif, vejetaryen beslenmeye uygun bir yemek. Çok seveceğinize eminim.
Eskişehir 'in Sivrihisar ilçesinde yapılan yemeğin ana malzemesi "Düğü".
Düğü Nedir?
Bulgurun
un haline, düğü deniyor bu yörede. Biz de bu güzel tarifi yapabilmek
için , düğüyü evimizde elde edebiliriz. İnce bulguru kahve çekme
makinasında çekerek un haline getiriyoruz. Yemeğimizin ana malzemesi bu
olacak.
Malzemeler
- 1 su bardağı düğü
-2 kaşık dolusu un
-4 kaşık zeytinyağı
-yeteri kadar su
-1 adet patlıcan
-5-6 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet kırmızı biber
-1 baş orta boy soğan
-yarım demet maydanoz
-tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
Servis sırasında:
İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı
veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Yapılışı
Düğü
ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay
kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir. Bu
hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Diğer
tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur.
Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir . Patlıcan ve
domates küçük doğranarak tencereye eklenir.Domatesler eriyene kadra
pişirilir. 4-5 bardak kaynar su eklenir.
Düğüler
atılır. En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir.birkaç tutam kimyon ve
kırmızı biber eklenir.Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke
eklenebilir. Afiyet olsun.
Yapımı kolay , yaz mevsimi için hafif, vejetaryen beslenmeye uygun bir yemek. Çok seveceğinize eminim.
Eskişehir 'in Sivrihisar ilçesinde yapılan yemeğin ana malzemesi "Düğü".
Düğü Nedir?
Bulgurun
un haline, düğü deniyor bu yörede. Biz de bu güzel tarifi yapabilmek
için , düğüyü evimizde elde edebiliriz. İnce bulguru kahve çekme
makinasında çekerek un haline getiriyoruz. Yemeğimizin ana malzemesi bu
olacak.
Malzemeler
- 1 su bardağı düğü
-2 kaşık dolusu un
-4 kaşık zeytinyağı
-yeteri kadar su
-1 adet patlıcan
-5-6 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet kırmızı biber
-1 baş orta boy soğan
-yarım demet maydanoz
-tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
Servis sırasında:
İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı
veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Yapılışı
Düğü
ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay
kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir. Bu
hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Diğer
tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur.
Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir . Patlıcan ve
domates küçük doğranarak tencereye eklenir.Domatesler eriyene kadra
pişirilir. 4-5 bardak kaynar su eklenir.
Düğüler
atılır. En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir.birkaç tutam kimyon ve
kırmızı biber eklenir.Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke
eklenebilir. Afiyet olsun.